Statiunea montana Sinaia ramane, chiar si peste veacuri, cea mai apreciata si frumoasa statiune de pe Valea Prahovei.

Aerul curat ne va imbia la miscare, iar posibilitatile de a ne petrece timpul liber sunt multiple. Astel, pe langa traseele montane ce stau la dispozitia iubitorilor de natura, se pot vizita numeroase alte obiective chiar in oras, destinate celor mai putin doritori de miscare.

Muzeul si Castelul Peles, modul ideal de a ne petrece vacanta

Primul lucru care ne vine in minte atunci cand pronuntam cuvantul “Sinaia” este Castelul Peles. Acesta este situat la numai cateva minute de Manastirea Sinaia, iar drumul, marginit de paduri de conifere si foioase, este racoros si beneficiaza de muzica suava a paraului aflat in vecinatate.

Fosta resedinta de vara a familiei imperiale strajuieste semeata timpurile si este inconjurata de gradinile largi ce pot fi vizitate pe tot parcursul zilei.

Chiar langa acest obiectiv se afla si Castelul Pelisor, pe care este pacat sa nu il vizitam, daca tot suntem in zona.

Manastirea Sinaia a fost edificata de catre Spatarul Mihail Cantacuzino intre anii 1690 – 1695, in urma unui pelerinaj la Muntele Sinai. Aici vom gasi o puternica simbioza intre nou si vechi, ambele biserici (cea noua si cea veche) fiind asezate una langa cealalta.

Palatul Stirbey este recunoscut (pe langa frumusetea pitoreasca) datorita Muzeului orasului. Odata intrati in muzeu vom face o calatorie in timp si ne vom simti egalii regilor din perioada veche a Romaniei.

Astfel, vam gasi pe un perete certificatul de nastere al Regelui Mihai I, iar o sala este dedicata Stancilor lui Franz Josef.

Sinaia, unul dintre cele mai frumoase orase montane

Cazinoul orasului, precum si parcul Dimitrie Ghica se afla chiar in zona centrala a orasului. Aici vom gasi un loc aproape perfect pentru a ne odihni in urma parcurgerii obositoarelor trasee montane . Verdeata si copacii ne inconjoara din toate partile, iar aleile largi si si pietruite ofera copiilor un spatiu de joaca ce se apropie de perfectiune.

Din pacate, cazinoul nu este deschis in permanenta si isi deschide portile doar pentru anumite evenimente. Desi teoretic acesta poate fi vizitat pe tot timpul zilei, orarul nu este fix si putem avea surpriza de a il gasi inchis atunci cand ne asteptam cel mai putin.

Casa cu farfurii este unul dintre elementele atipice ale orasului Sinaia. Cladirea a intrat in urma cu ceva timp in categoria monumentelor istorice si iese in evidenta datorita farfuriilor incastrate pe frontispiciu.

Peretii din piatra sunt acoperiti cu fotografii inspirate din viata Greciei (mi-au atras atentia unele fotografii provenite din filmul Zorba Grecul), precum si inscriptia originala, in limba greaca, ce ii anunta pe musafiri ca pot bea o cafea greceasca.

Bucataria diversificata satisface aproape toate gusturile, aici gasind atat mancaruri traditionale romanesti,cat si internationale sau grecesti.

Terasa Bucegi este unul dintre cele mai frecventate locuri ale orasului Sinaia. Aflata la parterul hotelului ce poarta acelasi nume, aici gasim o gama larga de mancaruri si de bauturi, singurul minus fiind locul cam mic pentru afluxul mare de turisti.

Author