O vizita la munte nu este completa fara a degusta bucatele traditionale ale zonei. Combinatia dintre ozon si natura este in masura sa ne taie respiratia, dar vor favoriza (in aceeasi masura) si pofta de mancare, iar restaurantul pensiunii Vila Tudor este in masura sa satisfaca toate gusturile.

Pensiunea Vila Tudor, locul unde ne relaxam si mancam bine

Pensiunea noastra va sta la dispozitie in permanenta si cauta sa va ofere cele mai bune servicii, iar unul dintre punctele noastre forte este restaurantul.

Acesta incearca sa imbine traditionalul cu noile tendinte ale bucatariei romanesti, totul intr-o ambianta rustica si calda.

Intrarea in restaurant este larga, iar peretii sunt impodobiti cu blanurile animalelor vanate in zona de munte. Lambriurile de lemn sunt prezente si ele, iar mirosul de brad si aspectul naturat al scandurilor negeluite sporesc starea de bine a clientilor.

O parte din lemnul folosit in cadrul amenajarilor interioare provine din lemnul recuperat.

Curatenia este unul dintre cuvintele cheie in cadrul pensiunii Vila Tudor. Camerele, grupurile sanitare, holurile si bucataria sclipesc vesele sub lumina reflectoarelor, iar toata munca colegilor nostri este certificata de catre organele sanitar – veterinare ale zonei.

Meniul este in acelasi timp traditional, dar si rafinat, destinat celor mai diverse gusturi. Sarmalutele cu mamaliga stau alaturi de fripturi de vanat sau de creveti gratinati, iar palinca si vinul fac casa buna impreuna.

Restaurantul Vilei Tudor, o oaza de relaxare intr-o viata trepidanta

Bucatarii nostri au redescoperit si reinventat cultura culinara autohtona, ce aproape a fost pierduta in negura veacurilor si in noianul noilor tendinte aparute in noua bucatarie romaneasca.

Aproape toate produsele noastre sunt pregatite folosind preparate locale, unele dintre ele crescute chiar in gospodaria proprie.

Astfel, pestele a fost pescuit in apele repezi de munte, iar porcii, gainile, ratele, etc provin fie din gospodaria proprie, fie din cadrul micilor ferme individuale din zona.

Una dintre specialitatile casei este fasolea cu ciolan, pregatite intr-un stil specific zonei montane. Produsul este fiert mocnit intr-un amestec ce contine zeama de varza si diverse mirodenii, iar timpul de fierbere este suficient de mare pentru a ne oferi un preparat savuros, care pur si simplu se va topi in gura.

Varza acra este calita cu dragoste si rabdare, fiind amestecata cu slaninuta afumata, foi de dafin si piper, iar rezultatul este un produs ce va satisface cu siguranta toate gusturile.

Bautura este atent selectionata pentru toti oaspetii nostri. Aceasta este servita in carafe aburinde, aduse din pivnita Vilei Tudor, cu exceptia tuicii fierte, ce este servite in cani de lut atent ornamentate.

Avem de asemenea de ales intre borsul de legume, ciorba de perisoare cu smantana si ardei, ciorba de taraneasca sau de burta, iar la felul doi putem alege intre traditionalii (de acum) mici ai casei, pui la ceaun (la care se adauga un mujdei delicios si o portie generoase de mamaliguta) sau rata pe varza calita, ce a fost in prealabil rumenita la cuptorul de lemne pe care il avem in curte.

Iar la desert ne asteapta papanasii cu dulceata si smantana sau delicioasele clatite!

Author